Acem Forum - Mellom kontroll og spontanitet

Kurstype: Acem Forum

Professor i klinkisk psykologi og meditasjonslærer Turid Berg-Nielsen deler perspektiver fra psykologisk forskning og meditativ praksis.

Acem Forum  -  Mellom kontroll og spontanitet

Påmelding

Dato
Onsdag 11. april 2018
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

Illusjonen om å ha helt kontroll på livet holder angsten borte. Vi kan da glemme at vi er prisgitt det uforutsigbare, det være seg fastlegen som ytrer ord om sykdom, flomvannet som siver inn gjennom kjellervinduet, en baby som får feberkrampe, og hvor i svarte natten blir det av ambulansen?

Det er mange trender i samtiden som hjelper oss å glemme det uforutsigbare, hvor tidens streven etter kontroll blir tydelig.

I dette foredraget fokuseres den kontroll mange forsøker å rette mot seg selv, som å styre egne tanker og følelser slik bl.a. kognitiv psykoterapi forfekter.

Det er et stort paradoks å skulle ha ytringsfrihet uten tankefrihet. En motvekt til dette er erfaringene med Acem-meditasjon og det menneskesynet som følger. Under meditasjon får tankene danse på bordet uten sensur. Ingen “oppdragelse” av tankene der nei. Likevel, samtidig med den indre frihet som meditasjonen gir, har man dog kontroll på noe: den ytre atferden ved bl.a. å sitte stille en hel meditativ halvtime. Herlig fri på innsiden og rimelig godt regulert på utsiden. Motsetninger i forståelsen av hva som gagner menneskesinnet, blir drøftet i foredraget.

Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt.

Velkommen!

 

Kurset arrangeres av Acem / Acem Ung

Informasjon

Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Turid Berg-Nielsen

Professor i klinisk psykologi ved NTNU. Leder av Acem Tyskland og meditasjonslærer i Acem.