Helgeretrett i Acem-meditasjon: Friksjon og frigjøring

Kurstype: Helgeretrett i Acem-meditasjon

En helg som fornyer og inspirerer. Du kan meditere opp til tre-fire timer på enerom. Stramme muskler løsner og tankejaget stilner. Uklare temaer kan finne ord.

Helgeretrett i Acem-meditasjon

Påmelding

Kurset starter
Fredag 12. mars 2021, kl 19:00
Kurset slutter
Søndag 14. mars 2021, kl 14:00
Sted
Kursnummer
V21503

Ferdig

Hvem er du? Og hvem kunne du ha vært om ikke personligheten sto i veien? På hvilke områder i livet opplever du friksjon? Og hvor ligger det ubrukte ressurser som kan frigjøres og utvikles? På denne meditasjonsretretten utforsker du mulighetene for å bryte grenser.

Du spenner grundig av i lange meditasjoner. Avspenningsresponsen åpner opp og gir rom for spontan tankeflyt. Det gjør godt å slappe av og la sinnets krefter få friere spillerom. Roen bringer deg nærmere deg selv. Oppsamlet stress slipper taket, tilbakeholdt glede, energi og kreativitet slipper til. Men du kan også møte sinnets motkrefter, vanskelige selvbilder eller begrensende trekk i egen personlighet. Hva da?

Den lange stillheten følges av undersøkende samtaler i veiledningsgrupper. Dialogen er en viktig del av Acem-meditasjon. Du setter ord på ting, deler, lytter til andre, forstår mer.

Kveldsseminarene setter erfaringene fra dagen i perspektiv. Hvordan kan den friksjonen du opplever i meditasjon, bli et viktig steg på veien mot frigjøring og økt flyt?

I tillegg kommer tankevekkende øvelser for å reflektere rundt begrensninger og potensialer i livet akkurat nå. 

En helgeretrett gjør alltid godt, enten du hjemme mediterer hver dag eller mer sporadisk, og enten meditasjonene i hverdagen er preget av behag eller motstand. Et godt sted å avklare eget forhold til teknikken. 

Helgeretretter er et tilbud til deg som har lært Acem-meditasjon. Ønsker du å lære Acem-meditasjon over en helg, finner du tilbud under kategorien Grunnkurs.

Vi anbefaler å kjøpe boken God langmeditasjon, som gir råd og vink ved retretter i Acem-meditasjon.

Fredag kan du sjekke inn fra kl. 15 og meditere på rommet inntil middag som er 19-20, deretter veiledning i grupper og meditasjonsfaglig drøftelse. Søndag er kurset slutt klokken 14.

 

Kurset arrangeres av Acem / Acem Ung

Informasjon

Kursavgiften tilbakebetales i sin helhet hvis kurset ikke kan arrangeres fysisk.

PRAKTISK INFORMASJON
(nytt vindu åpnes)


Alternativt kan du betale inn kursavgiften til kontonr. 6026.05.04021. Husk da å oppgi navn på deltager + kursnummer V21503.


Har du betalt årsavgift i Acem, får du 10% rabatt (velg "pris ved betalt årsavgift" i nedtrekksmenyen over). Har du deltatt på grunnkurs i Acem-meditasjon etter 1. januar 2020, får du også 10% rabatt, siden årsavgift var inkludert i kursavgiften. Studentrabatt gjelder heltidsstudenter. Ulike rabatter kan ikke kombineres.

Smittevern

I korona-tiden er det begrenset antall plasser på retretten. Vi følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for smittevern. Har du symptomer assosiert med covid-19 eller er i karantene, må vi be deg om ikke å møte opp.

Kursledere

Halvor Eifring

Meditasjonslærer i Acem. Professor i kinesisk ved Universitet i Oslo.


Jonas Meyer

Jonas Meyer er kurslærer i Acem