Aktuelt

Ung retreat

Nysgjerrig på meditasjon? Lyst til å møte andre unge som mediterer?

Ung Retreat er for studenter og unge som vil utforske lange meditasjoner. Her får du samtidig nyte sensommeren i idylliske omgivelser i Värmland. Dette er retretten for deg mellom 16 og 35 år. Du kan lære å meditere på kurset.

Hvorfor reise på Ung retrett?
Hvorfor reise på Ung retrett?

Stillhet og liv. Vakker natur og sommer. God tid til meditasjon og samtaler. Ro og rastløshet.

Ung retrett på Lundsholm i august gir deg anledning til å fordype deg i din meditasjons- forståelse samtidig som du kan kjenne vinden i håret på syk- keltur, kjøle deg ned i innsjøen, spille volleyball og kubb, gå tur, sykle, eller løpe. Dette er re- tretten for studenter og unge.

Ung retrett passer for alle mellom 17 og 35 år, enten du er student eller jobber. Retretten er tilrettelagt for deg som reiser på meditasjonsretrett for første gang. Hvorfor dra på denne retretten? Hør hva tidligere deltakere sier om kurset.

Acem-meditasjon og mindfullness

Mindfullness er et begrep som det er mye fokus på akkurat nå.

Les mer om forskjeller og likheter mellom mindfullness og Acem-meditasjon.

To ledige plasser i kollektivet i Oslo (fra august 2014)

Dette er en ”en gang i livet" mulighet til å bo sammen med andre unge mennesker som paktiserer Acem - meditasjon. Villaen har fungert som kollektiv siden 1990 og over 50 personer har opp igjennom årene utforsket en meditativ livsstil i dette huset. Det er totalt ni rom, akkurat nå er to av dem ledige.  Du har dermed en mulighet til å sikre deg en plass. Send en sms til Anders på tlf: 99379536 hvis du er interessert og/eller les mer her.

Acem Studentgruppe skifter navn

Acem Studentgruppe har byttet navn til Acem Ung.

Dette reflekterer at vi henvender oss til unge mediterende, enten de er studenter eller ikke.Vårt tilbud er hovedsaklig rettet mot unge i alderen ca 17 til 35 år.Vi beholder nettsiden studentmeditasjon.no inntil videre.

A touch of mindfulnes

 

Mindfullness er et begrep som man hører oftere og oftere. Hva betyr det egentlig og hvorfor har det blitt så populært? I dette intervjuet med psykolog og meditasjonslærer Maria Gjems-Onstad svarer hun på disse spørsmålene.

Meditativ yoga. Mini-intervju.

Meditativ yoga er den yogaformen som blir undervist på Norsk Yogaskole. Anne Thomte, leder for Norsk Yogaskole, gir i dette mini-intervjuet innblikk i hva man legger i meditativ yoga.

Studentgruppa fra 60-tallet til nå

Hva preget Acem studentgruppe da de var studenter? Og hvordan påvirket meditasjon studietiden deres?

"Acem ble svært populært, så populært at vi måtte ha adgangsbegrensning på begynnerkursene for å dekke interessen på brukbare måter. Det var en del av ungdomskulturen å meditere. Det gjorde vi sammen med The Beatles, Donovan - og The Beach Boys i USA - for å nevne noen."

Les mer...

Lyst til å bo i kollektiv?

Vi har ledige plasser i Oslo

Les mer her