Acem Forum: DYADE 50 ÅR: UTSKJELT OG SKAMROST

Kurstype: Acem Forum

Hva har vært sagt og skrevet i og om tidsskriftet Dyade i et halvt århundre? Mye. Et rikt tidsbilde. Bli med på en liten festaften i Acem-huset i Oslo i begynnelsen av desember. Humoristisk og tankevekkende vandring i en frodig historie.

Acem Forum: DYADE 50 ÅR: UTSKJELT OG SKAMROST

Påmelding

Dato
Tirsdag 3. desember 2019
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

Norsk offentlighet var nok svært annerledes i forrige århundre, den gang Dyade ble til. Før de sosiale medienes inntog var det avisene som omtalte kulturtidsskrifter. Det nye tidsskriftet ble raskt lagt merke til. I 1972 skrev Morgenbladet:

  • ”Dyade begynte som et informasjonsorgan og ”sladreseddel” for aktivt mediterende mennesker. Gjennom famlende forsøk har man bevisst forsøkt å utvikle det til et periodisk tidsskrift for kulturelt interesserte. Man må si at anstrengelsene har båret frukter. Dyade representerer en verdifull tilvekst.

Syv år senere mente Aftenposten at Dyade er

  • et etterhvert viktig tidsskrift for dem som vil følge med i den egentlige kulturdebatt, den som går i dybden og handler om grunnlagsproblemene.

Avisen var ikke like imponert fire år etter, da en anmelder sa:

  • Artiklene i siste nummer av tidsskriftet Dyade spenner fra det glimrende til det selvmorderisk håpløse ... Antallet trykkfeil burde forøvrig gjøre dette nummeret av Dyade berettiget til hederlig omtale i Guinness ́ rekordbok.

50 års dialog med en samtid i stadig forandring. Det er Dyades historie. Bare i løpet av siste år har Dyade-redaktører gått fra å lage temanumre til å bli aktive og til dels omstridte deltagere i tilsvarende debatter i allmennkulturen: først Svend Davanger om hvordan cannabis virker på hjernen, deretter Eirik Jensen om hvordan vi behandler dyrene.

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Informasjon

Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Carl Henrik Grøndahl

Meditasjonslærer i Acem. Skribent. Tidligere journalist og kritiker i Aftenposten, kulturredaktør og kanalsjef i NRK Radio. 


Vilde Drageset Haakensen

Kurslærer i Acem. Redaktør i Dyade. Kreftlege, forsker på kreft på Radiumhospitalet. Har meditert siden 1993 og vært kurslærer i Acem siden 1996. Gift og har to døtre.


Jonas Meyer

Jonas Meyer er kurslærer i Acem