Fordypelsesretrett i Acem-meditasjon

To-ukers internasjonal fordypelsesretrett

Kurset starter
Lørdag 16. juli 2022, kl 16:00
Kurset slutter
Lørdag 30. juli 2022, kl 14:00

En fordypelsesretrett gir muligheten til å oppleve den fulle effekten av Acem-meditasjon. Det fører til vesentlige endringer i din meditative prosess og i hverdagen.

En fordypelsesretrett er egnet for Acem-mediterende som allerede har erfaring med lange meditasjoner, og som ønsker å øve på meditasjoner på mer enn seks timer.

Lange meditasjoner

En fordypelsesretrett gir deg mulighet til lange meditasjoner på minst seks timer hver dag. Retretten vil fokusere på hvordan du kan forbedre meditasjonen din. All aktivitet i løpet av dagen er lagt opp for å stimulere til en dypere meditativ prosess.

Veiledningsgrupper

De lange stillhetsperiodene blir fulgt av daglige prosessorienterte veiledningsgrupper ledet av erfarne meditasjonsveiledere, for å øke utbyttet av lange meditasjoner. Veiledningsgrupper på skandinavisk og engelsk.

Seminarer 

Retretten inkluderer interaktive seminarer basert på spørsmål fra deltagerne. Seminarene vil rette seg mot utfordringer fra de lange meditasjonene og diskutere erfaringen fra meditative, psykologiske og eksistensielle vinkler. Alle seminarene vil være på engelsk. I uke 2 vil seminarene være ved Acems grunnlegger Are Holen, som er en høyt respektert foreleser og veileder, kjent for sin evne til å snakke direkte til publikums behov. Han er den sentrale drivkraften bak utviklingen av Acems unike meditasjonspsykologi. Av bakgrunn er Are Holen både lege og psykolog. Han er en internasjonalt anerkjent stressforsker, professor emeritus ved NTNU. Denne uken vil han dele sin tid mellom Halvorsbøle og Lundsholm, med videooverføring mellom de to retrettsentrene.

Walk-and-talk

Det vil være god tid til turer i de vakre områdene rundt Lundsholm. Noe av turtiden brukes til walk-and-talk: en-til-en-samtaler om temaer og problemstillinger fra meditasjonen din.

Yoga

Daglige økter med basic Acem Yoga har en forfriskende effekt og gjør praktisering av lange meditasjoner lettere.

Typisk dagsprogram

0730 - 0830: Frokost, tur
0830 - 1530: Stillhet for meditasjon
1530 - 1600: Pause
1600 - 1730: Prosessveiledning
1745 - 1830: Yoga
1845 - 1945: Middag
2000 - 2130: Seminar
2130 - 2200: Teknisk gruppe
2200 - 2300: Walk-and-talk

For å delta på fordypelsesretrett må du:

- ha regelmessige meditasjonsvaner
- ha erfaring fra til sammen minst 20 timer med lange meditasjoner over tre-timersgrensen fra ukesretrett i Acem-meditasjon
- planlegge å delta på hele retretten, fra begynnelse til slutt

Stedet

Lundsholm (Acem Nordic Retreat Centre) ligger utenfor Arvika i Sverige i vakre og fredelige omgivelser, på en halvøy med utsikt over den vakre innsjøen Mangen.

Andre retretter

For andre retretter, se datoene i kalenderen.

For personer med omfattende erfaring fra fordypelsesretretter arrangerer Acem også videregående fordypelsesretretter.

Kurset starter
Lørdag 16. juli 2022, kl 16:00
Kurset slutter
Lørdag 30. juli 2022, kl 14:00

Ferdig

VIKTIG PRAKTISK INFORMASJON
(åpnes i nytt vindu)

Velg riktig pris og klikk på knappen "Legg til i handlekurv". 

Alternativt kan du betale inn kursavgiften til kontonr. 6026.05.04021 eller til Vipps #50529. Husk da å oppgi navn på deltager + kursnummer V22307. 

Rabatt for heltidsstudenter. Heltidsstudenter under 30 år kan søke om studentstipend.

Du får hele kursavgiften refundert (uten fratrekk av administrasjonsgebyr) hvis du melder deg av av covid-relaterte årsaker. Ved annen avmelding før 1. juli 2022 refunderes kursavgiften fratrukket et administrasjonsgebyr på NOK 600. Ved annen avmelding etter 1. juli 2022 refunderes ikke kursavgiften. Reiseutgifter refunderes ikke. Du anbefales å kjøpe reiseforsikring og refunderbare billetter. 

 

Kurstype: Fordypelsesretrett i Acem-meditasjon

Kurset arrangeres av Acem International School of Meditation

Kursnummer: V22307

Kursledere

Ole Gjems-Onstad

Meditasjonslærer i Acem. Professor emeritus rettsvitenskap.